انتخاب برگه

افزایش مقاومت بتن اکسپوز با گذر زمان

درود به همراهان گرامی سایت هنزا. در این مقاله در رابطه با مقاومت بتن اکسپوز صحبت خواهیم کرد و این که چگونه می توانیم مقاومت بتن اکسپوز را افزایش بدهیم؟ اگر شما نیز به مباحث مربوط به بتن ها علاقه دارید و یا شغل و رشته تحصیلی تان مرتبط با این موضوع می باشد تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

براساس تحقیقات انجام شده، مقاومت فشاری بتن با افزایش سن افزایش پیدا می کند. محققان دریافته اند که استحکام آن دسته از بتن اکسپوزهای نگهداری شده در محیط های مرطوب در درجه ۱۵ درجه سانتی گراد به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

بالا بردن مقاومت بتن

عوامل موثر بر مقاومت فشاری طولانی مدت بتن کدامند؟

چه عواملی بر مقاومت بتن اکسپوز تاثیر می گذارد؟ این مورد را با هم بررسی می کنیم. عوامل مختلفی در این راستا تاثیرگذاری خود را بر جای می گذارند که عبارتند از:

نسبت آب به سیمان:

نسبت آب به سیمان یکی از عوامل و موارد مهم در افزایش مقاومت بتن اکسپوز می باشد. نسبت آب به سیمان برای انجام واکنش های هیدراتاسیون بسیار مهم است. به این دلیل که واکنش هایی که هیدراتاسیون از خود برجای می گذارد، مقاومت فشاری بتن را بهبود می بخشد.

اگر آب کم باشد، مقدار زیادی منافذ را باقی میگذارد که در این راستا، با گذشت زمان احتمال خزش و انقیاض را افزایش می دهد که تاثیر منفی بسیار بالایی را بر مقاومت فشاری بتن خواهد گذاشت.

شرایط عمل آوری:

شرایط عمل آوری در بحث مقاومت افزایش بتن اکسپوز، نوعی آماده سازی بتن قبل از قراردادن آن در کار است. میزان پخت بتن بر اساس شرایطی که بتن قرار است در آن قرار بگیرد انجام می شود. به این صورت اگر بتنی با کیفیت بالا تولید شده باشد با گذر زمان تحت تاثیر شدید جوی قرار میگیرد. شرایط عمل آوری تراک پذیری بتن را بهبود می بخشد.

دما:

دما از دیگر عوامل تاثیرگذار و حیاتی بر روی افزایش مقاومت بتن اکسپوز می باشد. به این صورت که دمای بالا، واکنش هیدراتاسیون را افزایش می دهد و این مورد می تواند منافذی را ایجاد کند که بر افزایش مقاومت بتن تاثیر بالایی بگذارد.

شرایط محیطی:

شرایط محیطی برای نگهداری بتن ها یکی از اساسی ترین موارد برای مقاومت بتن است. سازه های بتنی با افزایش سن در معرض شرایط محیطی مانند باران، یخ زدگی، حملات شیمیایی و … می شوند.

با این حال تایل های بتن اکسپوز که تحت پروسه شرایط محیطی خوب و مناسبی قرار می گیرند دچار هیچ گونه تغییری در کیفیت نخواهند شد.

مقاومت بتن اکسپوز

با گذشت زمان میزان افزایش مقاومت بتن به چه صورت است؟

یکسری از فرایندها وجود دارند که باعث افزایش مقاومت بتن اکسپوز می شود. یکی از این فرایندها را می توان هیدراتاسیون معرفی کرد. در صورتی که بتن اکسپوز در شرایط محیطی قرار بگیرد که باعث شود هیدراتاسیون را تسهیل کند، به مراتب استحکام به طور مداوم با افزایش سن بتن به دست می آید.

مهم ترین نکات در بالا بردن مقاومت بتن اکسپوز چیست؟

با در نظر گرفتن نکات زیر می توان مقاومت بتن اکسپوز را به مقدار قابل توجهی بالا برد.

  • برای افزایش مقاومت بتن اکسپوز، می توان به جای اینکه از آب چاه استفاده کرد، از آب آشامیدنی استفاده کرد.
  • به شرایط نگهداری بعد از اجرا توجه بسیاری داشته باشیم. یکی از عوامل مهم مقاومت بتن، نگهداری بعد از اجرا می باشد.
  • قالب های ساخت بتن را به صورت کامل درزبندی کنیم.
  • سنگدانه های موجود را به صورت شسته شده مصرف کنیم.
  • از سیمان های مرغوب استفاده کنیم.

چگونه هزینه تهیه مصالح بتن اکسپوز را کاهش دهیم؟

گروه ساختمانی نماوان براساس نیازهای شما عزیزان برداشت هایی را در ابتدا خواهد داشت و به صورت حضوری از پروژه شما بازدید خواهد کرد. بعد از مشاوره، ابعاد اصلی متریال بتن اکسپوز در طراحی مدنظر گرفته می شود و هزینه های موردنظر اعلام خواهد شد  و براین اساس، هزینه های تهیه مصالح بتن اکسپوز کاهش می یابد.

عمر سازه های بتنی ارتباط زیادی با مقاومت و دوام آن دارد. اثرات مختلف بر مقاومت بتن با افزایش سن در این بخش توضیح داده شده است.

تغییر مقاومت بتن با گذر زمان

طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده، مقاومت فشاری بتن با افزایش سن افزایش می یابد. بیشتر تحقیقات برای بررسی مقاومت در روز ۲۸ ام بتن انجام میگیرد. اما در واقع، مقاومت در روز ۲۸ در مقایسه با مقاومت بلند مدتی که با گذر زمان می تواند به دست آورد، کمتر است. تغییرات مقاومت بتن با سن را می توان با روش های مختلفی بررسی کرد. محققان دریافتند که استحکام نمونه های بتن اکسپوز نگهداری شده در محیط مرطوب (در دمای ۱۵ درجه سانتی گراد) به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

میزان افزایش مقاومت بتن اکسپوز با گذشت زمان

فرآیند هیدراتاسیون مداوم باعث افزایش مقاومت بتن اکسپوز می شود. اگر شرایط محیطی که بتن در معرض آن قرار می گیرد، هیدراتاسیون را تسهیل کند، استحکام به طور مداوم با افزایش سن بتن به دست می آید. اما این میزان هیدراتاسیون در مراحل اولیه سریع است و بعداً به تأخیر می افتد. بنابراین مقاومت فشاری بدست آمده توسط بتن در روز بیست و هشتم اندازه گیری می شود که پس از آن میزان مقاومت کاهش می یابد. شرایط عمل آوری مناسب نیز به جلوگیری از فرار رطوبت کمک می کند که واکنش های افزایش مقاومت بتن اکسپوز را تسهیل می کند.

کلام پایانی

امیدواریم که این مقاله که در خصوص روش های افزایش مقاومت بتن اکسپوز نگاشته ایم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و زین پس بدانید که اگر به عنوان یک معمار و یا مهندس عمران و حتی از همه این ها مهم تر به عنوان یک سازنده ساختمان نیاز به این متریال و مصالح ساختمانی را پیدا کردید، چگونه می توانید در طول زمان مقاومت آن را افزایش دهید و چگونه می توان در همان ابتدای کار اقداماتی انجام داد تا در طول عمر این بتن ها و همچنین افزایش مقاومت آن ها تاثیر گذار باشد.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *