حتما مقاله “چگونه بتن اکسپوز را با چسب به نما متصل کنیم؟” را دنبال کردید و مشاهده نمودید که در میان روش هایی که در اتصال قطعات بتن اکسپوز به نمای ساختمان به روش خشک شهرت دارند، یکی از روش های جذاب که با سرعت بالایی انجام می شود و تضمین بالایی نیز برای اتصال بهینه نما و محکم سازی ارائه می دهد، روش استفاده از چسب های قطعات بتنی است. برای مطالعه بیشتر به مقاله فوق مراجعه نمایید.
بتن اکسپوز فوق سبک وزن
اما در اینجا قصد داریم که اشاره ای به تحقیقاتی که در سال های گذشته در مورد بتن اکسپوز با پنل هایی که در اوزان بسیار کم ساخته و پرداخته می شوند، اشاره نماییم. برای اول بار این محصول در آپارتمان های چند طبقه به کار گرفته شد. برای اینکه بتوان چنین سازه ای را به بهتری وجه عملیاتی کرد به تیمی از طراحان و معماران میان رشته ای نیاز است.
رشته های معماری و طراحی و مهندسی سازه و مکانیک و مقاومت مصالح در کناز هم برای آنکه بتوانند به بهترین وجه چنین محصولی بیافرینند لازم است با یکدیگر هماهنگی و همکاری داشته باشند. چرا که زمانی می تواند محصول نهایی، یعنی نمای بتن اکسپوز در بهترین حالت خودش قرار داشته باشد که استانداردها و معیارهایی که در همه این رشته ها مد نظر است، عملا رعایت گردد.
توجه به این نکته ضروری است که زمانی که طراحان می خواهند از بتن اکسپوز برای پوشش نمای ساختمان استفاده کنند، شناخت ویژگی های ساختمان و شناخت خصوصیات محیطی از جمله مقدمات و پیش نیازهایی است که لازم است پیش از اقدام به شروع کار بتن اکسپوز مورد ملاحظه قرار دهند. برای آنکه بتواند با توجه به تنوع محیطی و تنوع گونه ساختمانی، نمایی را فراهم آورند که بیشترین همسازی و هماهنگی را با آن داشته باشد.
برای رسیدن به این مقصود یکی از کارهایی که پیش از شروع عملیات اجرای نمای بتن اکسپوز صورت می گیرد، گونه شناسی ساختمان می باشد که می تواند در یکی از دسته های زیر قرار گیرد:
- ساختمان هایی که فاصله بین آن ها بسته و پر شده است و در واقع جدایی نسبت به ساختمان های مجاور ندارند.
- ساختمان هایی که به صورت ردیفی در کنار یکدیگر ساخته شده اند، هر چند بین آن ها فاصله هایی وجود دارد.
- برج ها که ساختمان هایی با طبقات بسیار بالا و به صورت تکی و جداگانه هستند
برای پوشش هر یک از این ساختمان ها با نمای بتن اکسپوز ملاحظات خاصی لازم است در نظر گرفته شود. به دلیل آنکه طبق قوانین و استانداردهای امروزی شهرسازی باید بین نمای ساختمان ها و طراحی شهری هارمونی وجود داشته باشد.
مثلا چند ساختمان که در مجاورت یکدیگر هستند نمی توانند که نماهای کاملا متفاوت و مغایر با هم داشه باشند چرا که به زیبایی شهری آسیب می زند. مثلا یکی از آن ها بتن اکسپوز باشد و ساختمان کناری نمای شیشه ای داشته باشد. البته بتن اکسپوز نمایی است که به دلیل بافت و رنگی که دارد می تواند بیشترین همراهی و هماهنگی را با سایر نماها داشته باشد.
اما با این وجود به خاطر داشته باشید که نکته مهم همان انسجام در طراحی اسختمان های مجاور یکدیگر است که می توانید جهت بررسی بیشتر این مهم، با کارشناسان ما در هنزا صحبت کنید. و البته مشاهده صفحه بتن اکسپوز هنزا نیز در این راستا مفید خواهد بود.
۰ دیدگاه
ترک بک ها/پینگ بک ها