- ایجاد بستر بتنی بر روی خیابان ها ، پیاده راهها ، فضاهای تفریحی ، محیط های صنعتی و آمیخته با فضاهای سبز، سال هاست که در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته ،بر سایر کفپوش ها از جمله آسفالت ، سرامیک و قطعات سیمانی پرسی اولویت داشته است.
- صرفه اقتصادی بالا بویژه هزینه نگهداری بسیار پایین و طول عمر بالا از اصلی ترین دلایل انتخاب بسترهای بتنی می باشد.
- افزایش طول عمر بستر راهها از حدود حداکثر 5 سال برای بستر های آسفالتی تا 50 سال برای کفپوش های بتنی دلیلی قانع کننده برای سازندگان دورنگر بوده است. توجه به هزینه های بسیار بالا ، زمان بر و چالش زای تعویض رویه های آسیب دیده ی سایر متریال ها بویژه آسفالت و کفپوش های سیمانی پرسی در محیطهای صنعتی ، جاده ها و فضاهای سبز ، کارفرمایان بویژه بهره برداران طویل المدت را در انتخاب دچار تردید می نماید.
- افزایش بازتاب نور از 33 تا 50 درصد بر روی سطوح بتنی و در نتیجه کاهش 37 درصدی مصرف انرژی روشنایی توجیه اقتصادی قابل توجهی در استفاده از بتن بر روی سطوح ایجاد می نماید .
- بر اساس گزارش مراکز آزمایشگاهی، مقاومت سطح رویه آسفالت، تنها 30% مقاومت سطوح بتنی را پاس می نماید و از این حیث نیز گزینه اقتصادی مناسبتری می باشد.
- رنگ پذیری بتن هم بصورت لایه فینیشینگ و هم بصورت تولید بتن رنگی این قابلیت را برای پروژه های صنعتی ایجاد می نمایند تا زون بندی ماندگار در کف سازی ها فراهم گردد.
- ترمیم پذیری بتن در مقایسه با سایر متریال ها این آسودگی خاطر را برای بهره بردار ایجاد می نماید تا سطوحی با کیفیت مناسب همیشه فراهم باشد.
- بر اساس گزارش مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان ایران، مقاومت بالای سطوح بتنی در برابر اختلاف دمای روز و شب و شوک حرارتی ناشی از این تغییرات ، به نسبت سطوح آسفالتی ، شرایط بهینه اقتصادی دیگری را در استفاده از این متریال ایجاد نموده است .
- بر اساس گزارش این مرکز هزینه زیرسازی آسفالت دو برابر هزینه مسیرهای با رویه بتنی می باشد. که این مسئله نیز تاثیر بالایی در انتخاب متریال بتنی دارد.
- از آنجاییکه مدت زمان گیرش بتن جهت دستیابی به مقاومت مطلوب 28 روز می باشد و عملیات مش گذاری و مسلح نمودن، ویبراسیون و جلوگیری از تبخیر آب بتن به جهت کیورینگ مناسب نیز بصورت اجرا در محل، زمان قابل توجهی را از پروژه تا 42 روز مجموعا اتلاف می نماید،کشورهای توسعه یافته و پیشگام در صنعت راه و شهر سازی ، استفاده از قطعات پیش ساخته بتنی را در دستور کار خود قرار دادند . با این تصمیم علاوه بر صرفه جویی قابل توجهی در زمان ایجاد پروژه ها ، کیفیت قطعات بتنی پیش ساخته نیز به لحاظ نوع قالب ها ،ویبراسیون و کیورینگ صنعتی به مراتب کیفیت بالاتر و تحت کنترل تری را ایجاد می نماید.
- سرعت اجرا و نصب انواع قطعات بتنی پیش ساخته نیز کاهش قابل توجهی در استفاده از منابع انسانی مرتبط و کاهش زمان دایر بودن کارگاه های ساختمانی در بر دارد.
- تحویل قطعات بتنی پیش ساخته با در نظر گرفتن نظارت کارخانه ای و تایید شده نیز کاهش چشمگیری در هدر رفت مواد و متریال اجرایی خواهد داشت.
- ویژگی های معمارانه و ایجاد فضایی مطلوب و زیبا با قطعات بتنی پیش ساخته ، تاثیر بسزایی در ارزش افزوده محیط مربوطه در پی دارد .
- در مجموع کاهش قابل توجه هزینه ها از خرید کالا تا نصب و نگهداری محصولات پیش ساخته بتنی ، توجیه اقتصادی مناسبی را بر خواهد داشت.
بدون دیدگاه