درود به همراهان گرامی در این مقاله قرار است به این سوال پاسخ مشخصی بدهیم که سنگ فرش بتنی چیست و علت این که تا به امروز از این سنگ های قدیمی استفاده می شود چیست؟ با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات شما عزیزان را حول محور سنگ فرش های بتنی بدهیم.
همگی ما تقریبا می دانیم که سنگ فرش های بتنی از محصولاتی می باشند که در طول سالیان درازی به کمک شهرداری های منطقه آمده و خدمات زیبایی سازی بسیاری را در شهرها پیاده سازی نموده است.
اگر تا به امروز نمی دانستید سنگ فرش بتنی چیست که بسیار بعید می نماید بهتر است بدانید که سنگ فرش بتنی بهترین متریال بازار برای ساخت پیاده رو، جاده یا محوطه خانه است. این نوع سنگفرش در صورتی که دارای کیفیت خوبی باشد، چیزی نزدیک به ۵۰ سال دوام میآورد. مشخصات و ویژگیهای سنگفرش بتنی باعث شده است تا از این محصول به فور در شهرسازی استفاده شود.
سنگ فرش بتنی به چه کار می آید؟
خب در ادامه مقاله سنگ فرش بتنی چیست باید به این بپردازیم که اولا تعریف این نوع سنگ فرش چیست و دوما چه کاربردهایی را می توان برای سنگ فرش های بتنی در نظر گرفت.
همانطور که از نامش پیداست، نوعی سنگ فرش است که از بتن ساخته شده است. بتن مورد استفاده در این سنگفرش یا به صورت درجا یا به صورت پیش ساخته میباشد. اما اغلب؛ موارد پیش ساخته که به صورت قطعات بتنی در ابعاد مشخص هستند، محبوبترند. بدین دلیل که بتن ریزی فرآیندی حساس و دشوار است و نیاز به علم مهندسی دارد اما بتن پیش ساخته از قبل در کارخانه تولید شده است و تنها باید با استفاده از ملات در محل اجرا شود.
مزایای استفاده از سنگ فرش های بتنی
پس از توضیح سنگ فرش های بتنی و این که سنگ فرش بتنی چیست لازم است به این بپردازیم که این محصولات ساختمانی چه مزیت ها و ویژگی های مثبتی دارند که موجب شده تا در طول سالیان دراز مورد استفاده ساختمان سازان و شهرداری ها قرار بگیرند.
- نصب آسان: ابعاد مشخص، اندازه های یکسان و اشکال مختلف باعث می شوند که استفاده از این محصول راحت باشد.
- مقاومت در برابر لغزش: سنگ فرش های بتنی به نسبت دیگر متریال ها از مقاومت خوبی در برابر لغزش برخوردار هستند (در صورت خیس شدن زمین).
- انعطاف پذیری: در صورت تخریب زیرسازی یا از بین رفتن قطعات بتنی، بهراحتی می توان قطعات جدید را با موارد خراب جایگزین کرد.
- مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف: در صورتی که استانداردهای مهندسی در تولید سنگ فرش بتنی رعایت شوند، این سنگ فرش ها می توانند بدون ترک برداشتن و خرد شدن، در شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت کنند.
- اشکال متنوع: سنگ فرش های بتنی در اشکال و اندازه های مختلف موجود هستند. این سنگ فرش ها به صورت مربعی، مستطیلی یا اشکال دیگر با طرح های مختلف در دسترس هستند.
معایب استفاده از سنگ فرش های بتنی
در کنار مزیت هایی که برای سنگ فرش های بتنی مطرح شده است لازم است از معایب سنگ فرش های بتنی نیز پرده برداریم تا به طور کامل بتوانیم پاسخ سوال سنگ فرش بتنی چیست را به شما عزیزان بدهیم.
- وزن زیاد: به نسبت متریال های دیگر، قطعات بتنی اغلب سنگین وزن هستند. در صورتی که از ابعاد کوچک تر استفاده شود، وزن کاهش پیدا می کند.
- نشست زمین: به دلیل وزن زیاد بتن ممکن است زمین در طولانی مدت دچار نشست شود که این مهم باعث از بین رفتن سنگ فرش می شود. برای حل این مشکل مهم است زمین طبق روشهای مرسوم به خود متراکم شود.
انواع رنگ سنگ فرش بتنی
بهتر است در پایان بحث سنگ فرش بتنی چیست به این بپردازیم که این متریال های ساختمانی چه رنگ بندی هایی دارند و چگونه می توان از انواع رنگ های این بتن ها در جاهای مختلف استفاده کرد؟
برای انتخاب رنگ سنگ فرش بتنی، محدودیتی وجود ندارد. رنگ های سفارشی را می توان با افزودن رنگدانه ها به مخلوط بتن ایجاد کرد یا می توان از بین گزینه های استاندارد رنگ، یکی را انتخاب کرد. در هر صورت، طیف مختلفی از رنگ ها از رنگ های روشن گرفته تا تیره، در بازار موجود هستند اما رنگ های آبی، جگری، نارنجی، قهوه ای، سفید و خاکستری (رنگ خودِ بتن) محبوب تر هستند. با این حال، انتخاب رنگ به موقعیت و ترجیحات معماری بستگی دارد.
کاربرد سنگ فرش بتنی
خب رسیدیم به بخش مهم و اصلی مقاله سنگ فرش بتنی چیست و آن هم عنوانی نیست به جز کاربردهای سنگ فرش بتنی.
سنگ فرش های بتنی با مخلوط سیمان، آب و سنگدانه ها ساخته می شود. در طول ساخت، خمیر بتنی در قالب هایی با اشکال و اندازه های مختلف ریخته می شود تا بعد از سفت شدن، قابل استفاده شوند. بعد از ساخت، سنگ فرش های بتنی براساس نوع کاربرد جهت فروش روزانه وارد بازار می شوند.
سنگ فرش های بتنی مصالح ساختمانی بسیار محبوبی هستند که برای سنگ فرش خیابان ها، پیاده رو ها، راهرو ها، پاسیو ها و محوطه ها استفاده می شوند. برحسب نوع کاربرد میتوان در طرح اختلاط بتن دست بُرد و مقدار مقاومت فشاری آن را تغییر داد. برای مثال، پیاده رو های پُر ترافیک شهری نسبت به محوطه سازی داخل حیاط خانه، نیاز به بتن با مقاومت فشاری بالا دارد.
کلام پایانی
امیدواریم که مقاله سنگ فرش بتنی چیست توانسته باشد به بخشی از مهم ترین سوال های شما عزیزان پاسخ بدهد. در این مقاله کوشیدیم تا در رابطه با مزیت ها و معایب سنگ فرش های بتنی نیز مطالب مهم و قابل ارائه ای را به شما عزیزان منتقل نماییم. در صورتی که این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده است حتما آن را با دوستان ساختمان ساز خود به اشتراک بگذارید.
۰ دیدگاه