جی اف آر سی (GFRC) که به اختصار به آن جی آر سی (GRC) نیز می گویند در واقع مخفف عبارت بتن مسلح شده با فایبر گلاس یا الیاف شیشه می باشد. همانطور که می دانید مصالح ساختمانی ستون فقرات یک ساختمان محسوب می شوند و هرچه کیفیت و زیبایی مصالح افزایش یابد و از طرفی وزن و هزینه کمتری به خود اختصاص دهند اولویت بیشتری در استفاده برای ساختمان دارند.
شرکت گام آبی تولید کننده محصولات هنزا می باشد که در ارائه کیفیت مصالح ساختمانی و زیبایی و تنوع یکی از پیشگامان این عرصه است و مورد توصیه تمامی دست اندرکاران ساخت و ساز از جمله مهندسان، تکنسین ها، معماران و طراحان می باشد. با مراجعه به صفحه جی اف آر سی (GFRC) هنزا می توانید با ویژگی های این محصول تولیدی شرکت هنزا آشنا شوید.
یکی از دلایل رشد چشمگیر استفاده از جی اف آر سی (GFRC) خصوصیات فیزیکی و مقاومتی آن است. متخصصان به این نتیجه رسیدند که وجود الیاف شیشه در بتن و عنصر مشترک سیلیس در سیمان و شیشه موجب کریستالیزاسیون و اتصال و دوام بالاتر بتن می گردد و نه تنها موجب افزایش مقاومت کششی و مقاومت خمشی بتن می گردد بلکه سبب می گردد در برابر اشتعال و احتراق و همچنین انتقال حرارت نیز مقاومت بیشتری داشته باشد و دوام پایداری آن به طرز محسوسی افزایش یابد.
تاریخچه جی اف آر سی (GFRC)
آن طور که محققان اذعان می کنند تولید جی اف آر سی (GFRC) اول بار توسط روس ها و در سال ۱۹۴۰ میلادی صورت گرفته که برای مقاوم کردن بتن از الیاف بازالت به جای فولاد استفاده کردند. و هنگامی که جنگ جهانی دوم پایان یافت این ایده مورد توجه سازندگان ساختمان ها که در آن زمان در اروپا به دلایل خرابی های بازمانده از جنگ رونق فراوان یافته بود، قرار گرفت. اما به دلیل کمبود الیاف بازالت تصمیم گرفتند به جای آن از الیاف شیشه یا همان فایبر گلاس برای تسلیح بتن استفاده کنند و به این ترتیب جی اف آر سی (GFRC) روانه بازار ساخت و ساز و صنعت ساختمان شد.
از سال ۱۹۷۰ جی اف آر سی (GFRC) توانست جایگاه خود را به عنوان یک مصالح ساختمانی تزئینی باز کند و در نماها و معماری های دکوراتیو به کار گرفته شود. به خصوص از آنجایی که به خوبی قابلیت انطباق با معماری اسلامی داشت در کشورهای مسلمان رو به توسعه ماننده امارات، مالزی، ترکیه و عربستان توانست جایگاهی ویژه در معماری برای خود دست و پا کند.
در ایران نیز استفاده از جی اف آر سی (GFRC) در چندین پروژه ساختمانی در دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد به چشم می آمد ولی از آنجایی که تولید آن با سختی و هزینه بالا در کشور همراه بود، دست اندرکاران ساخت و ساز تمایل زیادی به سمت آن پیدا نکردند. اما به تدریج مسیر تولید جی اف آر سی (GFRC) دشواری های خود را پشت سر گذاشت و از طرفی آشناسس بیشنر مهنسان و معماران و کارفرمایان با این مصالح ساختمانی موجب شده که اخیرا بهره گیری از جی اف آر سی (GFRC) به خصوص برای طراحی نمای ساختمان ها رواج یابد.
برای تولید جی اف آر سی (GFRC) علاوه بر مخلوط آب و سیمان از سنگ دانه های سیلیسی به اضافه الیاف شیشه (فایبر گلاس) استفاده می شود که این ترکیب دارای قوام و استحکام مورد نیاز ساختمان است ولی می توان با افزودن مواد دیگر به ویژگی های خاص مورد نظر هر سازنده نیز دست پیدا کنیم. در این ترکیب هم می توان از سیمان سفید و هم از سیمان سیاه استفاده کرد.
باید توجه کرد که برای نصب پنل های جی اف آر سی (GFRC) یا همان جی آر سی، راه ها و شیوه های گوناگونی وجود دارد که سازنده و مهندسانی که پروژه ساختمانی را بر عهده دارند با توجه به شرایط محیطی و ساختمانی و طرح و ابعاد و وزن پنل های جی اف آر سی (GFRC) مورد استفاده می توانند روش مورد نظر خود را برای نصب جی اف آر سی (GFRC) بر روی سازه انتخاب کنند.
روش اصولی و پایه ای برای نصب جی اف آر سی (GFRC) در نمای ساختمان سامانه خشک است که مورد پیشنهاد متخصصان میباشد. در این شیوه بر روی دیوار یا سازه اصلی باید سازه ای به مثابه زیرسازی برای نصب پنل های جی اف آر سی (GFRC) بهره برد. پس از انجام زیر سازی نوبت اتصال پنل های جی اف آر سی (GFRC) بر روی آن فرا می رسد.
برای اتصال قطعات جی اف آر سی (GFRC) می توان فریم سازی انجام داد و پنل ها را روی آن فریم ها سوار کرد و یا اینجا قالب های جی اف آر سی (GFRC) را روی زیرسازی مربوطه پیچ کرد و یا اینکه با استفاده از جوشکاری قطعات جی آر سی را به زیرسازی کار شده جوش داد.
البته این ها شیوه های نوین اتصال پنل های جی اف آر سی (GFRC) به نمای ساختمان است که هزینه آن نسبت به روش های قدیمی و سنتی تر بالاتر است اما از طرفی دوام و قوام و استحکام بیشتری به نمای ساختمان می بخشد ولی در صورتی که سازندگان ساختمان به مزایای این شیوه های نو واقف نباشند و صرفه جویی در هزینه برایشان در اولویت باشد ممکن است دست به دامان شیوه های سنتی تر نصب پنل های جی اف آر سی (GFRC) شوند که شامل استفاده از ملات و دوغاب برای نصب و اتصال به دیوار نما شوند.
شرکت دانش بنیان گام آبی طراح و تولید کننده انواع و اقسام بتن های جی اف آر سی (GFRC) می باشد که در طرح ها و رنگ های گوناگون و مناسب برای نماهای خارجی و همچنین نماهای داخلی ساختمان می تواند مورد استفاده قرار گیرد که برای مشاوره و سفارش محصولات هنزا می توانید با متخصصان هنزا در تماس باشید.
۰ دیدگاه