در راستای معرفی ویژگی های منحصر به فرد جی اف آر سی / جی آر سی به مقاله “عملکرد جی اف آر سی / جی آر سی در برابر آتش چگونه است؟” رسیدیم. که همانطور که در آن گفته شد، واکنش هایی که متریال های مختلفی که در ساختمان وجود دارند در برابر آتش از خود نشان می دهند واجد اهمیت بسزایی است. چرا که حریق و آتش سوزی از جمله اتفاقاتی است که همواره نزد سازندگان و مهندسان احتمالش داده می شود و باید بهترین راهکارها در مقابل آن اندیشیده شود.
و چنانچه در نوشته فوق الذکر عنوان شد، جی اف آر سی / جی آر سی در مقابل آتش به عنوان یک رگلاتور عمل می کند. یعنی نه تنها خودش دچار آتش گرفتگی نمی شود. بلکه جی اف آر سی / جی آر سی این خاصیت را دارد که از انتشار و شعله ور تر شدن آتش جلوگیری می کند. از این ویژگی به ضریب انتشار شعله نام می برند. که درباره مواد مختلف متفاوت است و در آزمایشگاه ها مقدار دقیق آن اندازه گیری می شود و همانطور که گفته شد وابسته به مقدار افزایشی است که یک متریال می تواند به شعله های آتش بدهد.
در مورد جی اف آر سی / جی آر سی ضریب انتشار شعله در حد صفر است و این برای یک متریال ساختمانی ایده آل است که چنین کنترلی می تواند در مهار آتش سوزی داشته باشد. بنابراین اگر بخواهید برای نمای بیرونی و یا دیوارهای داخلی ساختمان خود از جی اف آر سی / جی آر سی استفاده کنید که از این بابت خیالتان راحت است. اما اگر مصالح ساختمانی دیگری مد نظر داشته باشید، در آنجا نیز لازم است که حتما ضریب انتشار شعله آن را لحاظ کرده و مورد بررسی قرار دهید.
اما موضوع دیگری که قصد داریم به آن بپردازیم این است که همانطور که در نوشته های قبلی راجع به جی اف آر سی / جی آر سی نیز بیان شد، از جی اف آر سی / جی آر سی هم در ساخت نمای بیرونی ساختمان و هم در دکوراسیون داخلی ساختمان، در بخش های مختلف استفاده می شود. مثلا می توان یکی از دیوارهای داخلی یا بخشی از دکوراسیون داخلی ساختمان مثلا قسمتی از آشپزخانه را توسط جی اف آر سی / جی آر سی پوشش داد.
نکته مهم در تفاوتی است که استفاده از جی اف آر سی / جی آر سی در نمای بیرونی ساختمان با نمای داخلی دارد. همانطور که قبلا نیز گفتیم، هنگام استفاده از جی اف آر سی / جی آر سی در دکوراسیون داخلی ساختمان، مسئله پر اهمیت علاوه بر استحکام سازه، بحث زیبایی آن است. چرا که نمای داخلی در فاصله نزدیک تری نسبت به دید افرادی است که در معرض تماشای آن هستند و چون در فضای بسته داخل محیط محصور شده است، جلوه و جنبه هنری آن اهمیت چندانی دارد.
اما وقتی جی اف آر سی / جی آر سی برای پوشش نمای بیرونی ساختمان به کار می رود، علاوه بر بحث زیبایی و تماشایی بودن، چیزی که اهمیت دارد، این است که بتواند در برابر عوامل تخریبی ای که در محیط بیرون نسبت به محیط داخلی بیشتر است، مقاومت کافی را از خود نشان دهد. جی اف آر سی / جی آر سی نمای بیرونی باید بتواند در برابر گرد و خاک های محیطی، باد و باران و امثال آن دچار فرسودگی و فرسایش نشود.
به علاوه رنگ نما نیز همانطور که قبلا گفته شد بسیار برای بعد زیبایی یک ساختمان اهمیت دارد و این مسئله ای نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد. جی اف آر سی / جی آر سی نیز دارای قابلیت رنگ پذیری به رنگ های مختلف است که می تواند نور آفتاب آن را در معرض خطر رنگ رفتگی قرار دهد. بنابراین جی اف آر سی / جی آر سی دارای قدرت نگهداری و حفظ رنگ می باشد.
علاوه بر آنجه تا به حال گفتیم در ادامه می خواهم از قدرت نفوذ ناپذیری جی اف آر سی / جی آر سی در برابر رطوبت و آب باران صحبت کنم. چرا که جی اف آر سی / جی آر سی وقتی در نمای بیرونی ساختمان قرار می گیرد، مانند دیگر عناصر بیرونی می تواند مورد باد و باران قرار بگیرد. و همانطور که می دانید نفوذ رطوبت در لایه های یک متریال می تواند شاکله داخلی آن را از هم بگسلد و آن را دچار فرسایش و از هم گسیختگی کند. و در اینجاست که نفوذناپذیری جی اف آر سی / جی آر سی اهمیتی ویژه پیدا می کند.
طبق آزماش های مقاومتی که بر روی جی اف آر سی / جی آر سی صورت گرفته و کیفیت آن به این ترتیب کنترل شده است، مشخص می شود که جی اف آر سی / جی آر سی به سادگی دچار فرسایش نمی شود و یک مصالح ساختمانی ایده آل برای به کار گیری در نمای بیرونی ساختمان ها می باشد. به عنوان نمونه شما می توانید نمونه هایی از آن را در صفحه جی اف آر سی / جی آر سی هنزا مشاهده نمایید. همانطور که در می توانید با کارشناسان ما در هنزا نیز در ارتباط بوده تا پرسش های خود را با ایشان مطرح نمایید.
بدون دیدگاه