برای پیشبرد بهتر ماموریت های ساختمانی، طراحان و محققان عرصه ساخت و ساز به این نتیجه رسیده اند که به هر میزانی بتوانند برای ساخ یک ساختمان از سازه های پیش ساخته بهره برد به گونه ای که کمتر لازم باشد در محل پروژه کار ساخت بخش های مختلف ساختمان را انجام داد، هم کیفیت کار بالاتر می رود، هم سازه های استحکام زیادتری خواهند داشت و هم اینکه سرعت اجرای پروژه بیشتر می شود. یکی از این سازه ها ورقه های بتنی می باشد که اصطلاحا به آن ها دال بتنی گفته می شود.

و یکی از مهم ترین خواصی که دال بتنی دارد نقشی است که در زمینه حفظ انرژی ساختمانی بازی می کند که می تواند چنانچه در نوشته “انواع دال بتنی محافظت کننده انرژی” بیان شد به عنوان یک جرم حرارتی عمل کند که منبعی برای ذخیره انرژی باشد که در ساعات سرد روز، انرژی حرارتی دریافتی در ساعات گرم را که در خود ذخیره کرده، به داخل محیط پس بدهد و از این جهت دال بتنی می تواند به مصرف بهینه انرژی در ساختمان کمک کند که البته این موضوع را به صورت بسیط تر می توانید در مقاله ای که عنوان شد، دنبال کنید.

نسبت مقاومت به وزن دال بتنی

در این نوشته درباره دال بتنی می توان به موضوع مهم دیگری پرداخت که مربوط است به بحث طراحی دال بتنی. نکته ای که برای طراحی این محصول مهندسان و طراحان به آن توجه می کنند کمیتی است که نسبت مقاومت دال بتنی را به وزن آن می سنجد. دال بتنی هم باید بتواند وزن هایی که توسط سازه های بالاتر به آن به صورت فشاری یا برشی یا خمشی وارد می شود را تحمل کند و هم اینکه خودش دارای وزن بسیار بالایی نباشد. چرا که هر چه دال بتنی سبک وزن تر باشد فشار کمتری به ستون ها و کل ساختمان وارد می شود.

طراحان بر روی این زمینه کار می کنند که چطور می توانند دال بتنی را طوری طراحی کنند که بتواند دارای مقاومت مکانیکی بالاتری باشد ولی برای دستیابی به این مقاومت بالا لازم نباشد حجم و وزن آن به قدری زیاد باشد که برای کل ساختمان آسیب زننده باشد. در واقع در این روش از طراحی دال بتنی باید دو فاکتور را به صورت همز مان مورد توجه قرار دارد و به گونه ای آن ها را تنظیم کرد که به حالت بهینه دست پیدا کنیم.

چون هر چقدر که وزن دال بتنی افزایش پیدا کند، مقاومت آن نیز طبیعتا بیشتر می شود چرا که میزان بتن مصرف شده در آن بیشتر شده بنابراین می تواند در برابر نیروهای وارده به آن پایداری بیشترذی داشته باشد. اما ما نمی خواهیم وزن دال بتنی بیش از حد زیاد شود. از طرف دیگر هر چقدر که وزن دال بتنی کم باشد، جابجایی و اجرای آن ساده تر بوده و فشار کمتری به ساختمان وارد می آورد. اما این خطر را دارد که مقاومت آن کمتر از میزانی باشد که لازم است داشته باشد.

به همین دلیل در طراحی دال بتنی باید این دو فاکتور را با هم در نظر داشته باشیم که بتوانیم با کمترین وزن بیشترین مقاومت را به دست آوریم که برای این منظور می توانید با کارشناسان هنزا مشورت کرده و طرح های به انجام رسیده را در صفحه دال بتنی هنزا مشاهده نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *