اگر به سیر رشد و پیشرفت در روند تولید مصالح ساختمانی نگاه کنیم خواهیم دید که با عرضه تکنولوژی و فناوری های جدید و یافته های جدید علمی، به تدریج در صنعت ساختمان به سمت تولید و به کار گیری آن دسته از مصالح ساختمانی پیش رفته ایم که بتوانند همزمان استحکام، امنیت و زیبایی بیشتری را همچون بتن الیافی برای ساختمان های ما تامین می کنند.
وجود برخی حوتدث طبیعی مانند انواع سیل و زلزله و حتی تخریب هایی که توسط بشر ایجاد می شود مانند جنگ ها، انسان ها را به این سمت سوق داده که بتوانند ساختمان هایی ایجاد کنند که مقاوم تر و پایدارتر باشند تا بتوانند در ازای این عوامل همچنان پا بر جا بمانند. به همین جهت تولید مصالح ساختمانی که مانند بتن الیافی دارای مقاومت بالایی باشند، در اولویت صنعت ساختمانی قرار گرفته است.
از طرفی تنها مقاومت بالاتر بتن الیافی سبب نشده که سازندگان سازه ها به سمت مصالح و موادی همچون بتن الیافی گرایش پیدا کنند. چار که می توان متریال مختلفی ایجاد کرد که دارای مقاومت های بالایی باشند. اما اینکه متریال تولید شده علاوه بر قدرت بالا، از لحاظ اقتصادی و اجرایی به صرفه باشد نیز اهمیت وافری دارد. به همین دلیل بتن الیافی دارای جایگاه خاصی در میان مصالح ساختمانی می باشد.
از لحاظ اقتصادی یعنی اینع مواد و متریال تولید مصالح ساختمانی نباید هزینه زیادی را بر روی دست تولید کنندگان مصالح ساختمانی و به دنبال آن سازندگان ساختمان ها بگذارد. بتن الیافی از این جهت امتیاز ویژه ای دارد چرا که مواد تولیدی آن در واقع از منابع طبیعی خاکی می باشد.
از طرف دیگر برای دستیابی به مقاومت بالا نباید مجبور باشیم حجم بزرگی از قطعات مصالح ساختمانی را به کار ببریم. مانند گذشتگان که برای ساخت خانه های مستحکم برای خود از قطعات حجیم و سنگین سنگ استفاده می کرده اند. اما پنل های بتن الیافی که در ساختمان ها به کار می رود می تواند در ضخامتی کم تولید و اجرا شوند و همچنان مقاومت مورد نظر ما را تامین کنند که این تولید قطعه در ضخامت حداقلی دارای دو مزیت می باشد.
مزیت اول تولید قطعات بتن الیافی با ضخامت پایین این است که دیگر نیازی به استفاده بیش از حد از منابع و مواد اولیه نیست و هم به نوعی صرفه جویی در بهره برداری از منابع اولیه است و هم از جهت دیگر باعث پایین آمدن هزینه تولید بتن الیافی می باشد.
اما یکی دیگر از مزایای تولید پنل های پیش ساخته بتن الیافی که دارای ضخامت کمتری نسبت به مصالح ساختمانی مشابه خود هستند این است که این مساله باعث سبکتر شدن قطعات می شود که هم عملیات جابجایی و هم فرآیند نصب بتن الیافی را راحت تر و آسان تر کرده و به این ترتیب اجرای نمایی با بتن الیافی به مراتب راحت تر از نماهایی با مصالح ساختمانی دیگر می باشد.
که این مساله موجب افزایش سرعت اجرا و ساخت می گردد که همانطور که می دانید سرعت در پیش برد یک ساختمان به طور مستقیم با هزینه های جاری و اقتصادی آن ارتباط دارد. پس اگر به دنبال به صرفه بودن اقتصادی اجرای نما نیز هستید، بتن الیافی می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
به همین دلیل در نوشته “بتن الیافی راهی جدید در معماری ساختمان” بیان کردیم که این محصول توانسته جای خوبی در جهان ساخت و ساز برای خود دست و پا کند و بررسی ها نشان دهنده این است که مزایای فراوان بتن الیافی باعث شده بسیاری از معماران و مهندسان به سمت استفاده از این مصالح ساختمانی گرایش پیدا کنند.
در کشور ما نیز در دهه اخیر به تدریج استفاده از این محصول توانسته طرفداران خود را پیدا کند و هر روزه ساختمان های بیشتری را مشاهده می کنیم که از نماهای بیرونی یا نماهای داخلی و دکوراتیو بتن الیافی استفاده می کنند که علاوه بر خواص قابل توجه فیزیکیو مکانیکی، قابلیت این را دارد که جلوه هنری و زیبایی ویژه ای را به محیط ساختمانی شما عرضه کند.
به همین جهت گروه مهندسی و کارشناسی شرکت گام آبی فردا سال هاست که تولید پنل های پیش ساخته جی اف آر سی GFRC را شروع کرده اند که این بتن در واقع یکی از انواع مختلف بتن الیافی می باشد که کاربرد بسیار گسترده و وسیعی در پروژه های عمرانی می تواند داشته باشد.
تفاوت جی اف آر سی GFRC با سایر انوع بتن الیافی در الیاف استفاده شده در آن ها می باشد. چرا که در ساخت و اختلاط بتن الیافی می توان از الیاف مختلفی استفاده کرد که برخی از ان ها عبارتند از الیاف فولادی، الیاف شیشه، الیاف پلیمری، الیاف پلی استر، الیاف کربنی و … . که در ساخت جی اف آر سی GFRC از الیاف شیشه یا همان فایبر گلاس استفاده شده است. که به دلیل خاصیت قلیایی الیاف شیشه، این بتن الیافی دارای مقاومت ویژه ای می باشد.
به شما پیشنهاد می کنیم برای آنکه اطلاعات جزئی تری نسبت به بتن الیافی کسب کنید با مشاوران و متخصصان ما در هنزا تماس حاصل نمایید و همچنین می توانید برای مشاهده پروژه هایی که در کشور ما از این محصول استفاده کرده اند به صفحه جی اف آر سی GFRC هنزا مراجعه نمایید.
بدون دیدگاه