بتن الیافی از جمله انواع جدید بتن می باشد که خصوصیات مکانیکی، قوام و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی برجسته ای که دارد باعث استفاده روز افزون از آن شده است. اما از جمله موارد مهم در این زمینه شیوه تولید و اختلاط بتن است که در مقاله “چگونگی تولید بتن الیافی نرم” با روش تولید بتن الیافی نرم آشنا شدید.

البته روش های تولید و اختلاط بتن الیافی می تواند به شیوه های مختلفی صورت گیرد. اما نقطه مشترک در همه آن ها این است که توزیع و انتشار الیاف در حجم این بتن باید یکنواخت باشد تا باعث جدایی و تفکیک الیاف و یا گرد شدن آن ها نشود. زیرا این امر سبب کاهش استحکام و مقاومت بتن الیافی می شود.

گلوله شدن الیاف معمولا در هنگام اضافه کردن الیاف به مخلوط بتن فیبری شکل می گیرد. افزایش نسبت ابعاد، درصد حجم الیاف، اندازه و مقدار ریزدانه های درشت باعث می شود که الیاف گرایش شدیدتری نسبت به گلوله شدن پیدا کنند که با این اتفاق، کارآیی الیاف در بتن فیبری کاهش پیدا می کند و ما به مقاومت و دوام مد نظر خود دست پیدا نمی کنیم.

ابعاد ریزدانه ها در ترکیب بتن الیافی

برای پوشاندن یک سطح وسیع الیاف با چسب و ملات، تجربه نشان داده که به مخلوط آب و سیمان با نسبت 0.4 و 0.6 و همچنین حداقل میزان سیمان در مقیاس 400 کیلوگرم بر متر مکعب نیاز است. در مقایسه با بتن معمولی می توان گفت که بتن الیافی دارای عامل سیمان بالاتر، میزان ریزدانه های بالاتر و همچنین درشت دانه های با سایز و ابعاد کوچکتر می باشد.

این عوامل باعث می شود که الیاف راحت تر بتوانند در طرح اختلاط با سایر اجزای بتن مانند سیمان، شن و ماسه و سنگدانه ها مخلوط شوند و توزیع یکنواختی در حجم بتن الیافی داشته باشند. و به این ترتیب کارآیی بتن الیافی افزایش می یابد.

یکی از انواع این بتن جی اف آر سی GFRC است که در آن از ترکیب الیاف شیشه ای در بتن استفاده شده است. برای دیدن برخی از نمونه های این بتن می توانید به صفحه جی اف آر سی GFRC هنزا مراجعه نمایید. در صورتی که در استفاده از بتن الیافی با پرسش و سوالی مواجه هستید می توانید در تماس با کارشناسان و متخصصان هنزا مسائل خود را با ما در میان بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *