در نوشته “شمایی کلی نسبت به جی اف آر سی GFRC” علاوه بر اینکه سعی کردیم یک تعریف و معرفی کلی و جامع از جی اف ار سی GFRC ارائه دادیم، وعده کردیم که درباره چگونگی آب بندی کردن این محصول صحبت کنیم. در این مقاله وقت انجام این وعده فرا رسیده است و می خواهیم در مورد آب بندی کردن جی اف ار سی GFRC صحبت کنیم.
همانطور که گفته شد، جی اف ار سی GFRC در واقع یک نمونه از بتن است که برای تسلیح آن (تسلیح بتن به فرآیند تقویت بتن گفته می شود. چون بتن به تنهایی دارای مقاومت فشاری، خمشی و کششی کافی برای تحمل نیروهای مختلف وارده نیست. به همن دلیل از موادی دیگر برای تقویت و مسلح کردن آن استفاده می کنند. مثلا در جی اف آر سی GFRC این کار بر عهده الیاف شیشه است.) به جای به کار بردن آرماتورهای فولادی که سابقه ای طولانی دارند، از الیاف مختلف استفاده می شود.
الیافی که در بتن الیافی به کار می رود می توانند از اجناس و مواد مختلف تولید و ساخته شوند، برخی از پرکاربردترین الیاف در بتن الیافی عبارتند از الیاف فولادی، الیاف پلیمری، الیاف نایلونی، الیاف کربنی و همچنین الیاف شیشه ای که به آن فایبر گلاس نیز گفته می شود. به آن دسته از بتن الیافی که در ترکیب آن ها الیاف شیشه به کار گرفته می شود جی اف آر سی GFRC گفته می شود.
جی اف ار سی GFRC به دلیل مقاومت بالای خمشی، کششی و خمشی که از آن برخوردار است، می تواند در طرح های مختلف مشبک و منحنی تولید شود. به همین دلیل طراحان و معماران می توانند برای نمای ساختمان طرح های زیبا و متنوع مشبک و طرح دار را تولید کرده و در نمای ساختمان از آن بهره بگیرند.
برای آب بندی نمای ساختمان که از جی اف آر سی GFRC در نمای آن استفاده شده و این محصول به طور مشبک ساخته شده است باید دیواری که پنل های بتن جی اف ار سی GFRC بر روی آن نصب شده کاملا عایق شود که در صورت بارش باران، رطوبت و آب به سطوح داخلی دیوار ساختمان نفوذ نکند.
البته اگر پنل های مشبک جی اف ار سی GFRC بر روی یک دیوار شیشه ای نصب شود، دیگر نیازی به نصب عایق وجود ندارد، چرا که شیشه خود عایق خوبی برای نفوذ آب می باشد. و رطوبت نمی تواند به راحتی از آن عبور کند.
اگر دیواری که جی اف ار سی GFRC روی آن نصب شده شیشه ای نباشد و در ضمن امکان عایق کردن دیوار نیز وجود نداشته باشد، بهتر است بین دیوار اصلی ساختمان و نمای جی اف آر سی GFRC به کار رفته در نما، یک لایه دیوار میانی به صورت واسطه قرار بگیرد که عملکرد آن مانند عملکرد عایق برای دیوار اصلی می باشد.
در صورتی که نمای دیوار از پنل های جی اف ار سی GFRC که مشبک نیستند پوشانده شود، برای آب بندی کردن نمای جی اف ار سی GFRC باید شیارهای بین پنل های این بتن را به خوبی با مواد مناسب بندکشی کرد. این عمل خود به تنهایی عامل مقاومی در برابر نفوذ آب به سطح پشتی نمای ساختمان شما خواهد شد.
نمونه های کاربردی این محصول را بهتر است در صفحه جی اف ار سی GFRC هنزا مشاهده نمایید و برای آنکه در آب بندی پنل های بتن جی اف ار سی GFRC بتوانید مطمئن تر عمل کنید با کارشناسان و متخصصان ما در هنزا تماس بگیرید.
۰ دیدگاه