دلیل به وجود آمدن دال بتنی چیست؟ برای آنکه بتوانیم پاسخ صحیحی به این پرسش بدهیم باید بدانیم که ساختمان ها برای در امان نگه داشتن انسان ها از فضای بیرون ساخته شدن و به تدریج تبدیل به محلی برای شکل گیری یک خانواده و پس از آن تیدیل به جایی برای آرامش و آسایش اعضای خانواده شد. اما این مسائل چگونه به ابداع دال بتنی ارتباط پیدا می کند؟

برای جواب به این سوال بهتر است بدانیم که ساختمان ها برای آنکه بتوانند امنیت و آرامش را برقرار کنند لازم است از مقاومت کافی برخوردار باشند برای آنکه بتوانند محلی امن را برای ساکنان آن فراهم کنند. دال بتنی به جهت آنکه در این زمینه دارای مواد اولیه بتنی است که در سختی و استقامت زبانزد است، توانسته است که مقاومت بنایی که در آن از دال بتنی استفاده شده است را تضمین کند.

شکل های مختلف دال بتنی در طراحی

اما چرا دال بتنی می تواند این کار را انجام دهد و سایر سازه های بتنی نمی توانند. در واقع ما نمی گوییم که برای ساخت یک بنا صرفا دال بتنی است که می تواند تامین کننده دوام و استحکام باشد. بلکه این سازه به جهت آنکه می تواند کارکردی بسیار مطمئن داشته باشد و به خصوص نصب مدل های پیش ساخته آن بسیار راحت تر از دیگر انواع بتن می باشد به همین دلیل مورد توجه مهندسان قرار گرفته است.

مدل پیش ساخته آن را می توان از پیش در کارخانه هایی که در این راستا فعال هستند، تولید نمود و سپس با انتقال آن ها به محل پروژه و قرار دادن آن ها در جایی که از پیش برای این کار تعبیه شده که توسط قاب های فولادی آماده شده است، می توانند ساختمان را از لحاظ محکم بودن ارتقای کیفیت دهند. برای همین منظور است که به مشتریان پیشنهاد می شود که اگر می خواهند از دال بتنی برای ساختمان خود استفاده کنند، بهتر است که حتما از دال بتنی پیش ساخته بهر ببرند.

در این صورت هم سرعت کار افزایش پیدا می کند و هم متریال محکم تری در ساختمان می تواند ساخته شود نسبت به وقتی که بخواهیم دال بتنی را در محل پروژه عمرانی بسازیم. برای تولید دال بتنی می توان از انواع ختلف بتن استفاده کرد. همانطور که می دانید مواد اولیه و اصلی سازنده بتن یکسان هستند که عبارتند از سیمان پرتلند، آب و شن و ماسه یا همان ریزدانه ها و سنگدانه ها.

نکات خاص در طراحی دال بتنی

اما به دلیل پیشرفتی که تحقیقات در زمینه بتن کرده اند، می توان از گونه های دیگری از بتن نیز در ساخت دال بتنی بهره برد. گونه های دیگر بتن بستگی به افزودنی هایی دارد که به آن اضافه می شود. که با توجه به کارکردی که از بتن انتظار داریم، می توان افزودنی های خاص و متفاوتی را بر اساس تحقیقات و استانداردهای از پیش تعیین شده به بتن اضافه نمود و هر یک از آن ها نوع ویژه ای از بتن را ارائه می دهند که می توانیم در ساخت دال بتنی نیز آن ها را به کار بگیریم.

یکی از بهترین انواع بتن، بتن الیافی می باشد که در مرحله اختلاط بتن، برای دست یابی به این گونه خاص، الیافی را از جنس های مختلف، از جمله الیاف فولادی، کربنی، الیاف شیشه، الیاف پلیمری، پلی استرن و غیره اضاف می کنیم. برای ساخت دال بتنی در شرکت گام آبی فردا از بتن الیافی استفاده می شود. دال بتنی ساخته و پرداخته شده از بتن الیافی دارای قدرت و طرح پذیری دوچندانی است.

به همین جهت در نوشته “انواع بتن برای ساخت انواع دال بتنی” بیان کردیم که می توان از بتن های گوناگونی برای ساخت دال بتنی استفاده کرد. اما توجه داشته باشید که برای آنکه این سازه بتواند ظرفیت تحمل بالایی داشته باشد. یعنی وزن و نیروی بیشتری بر روی آن قرار بگیرد بدون آنکه دچار آسیب یا شکست شود، باید نسبت مقاومت به وزن آن در حالت بهینه قرار داشته باشد.

یعنی ما دال بتنی ای داشته باشیم که مقاومت آن بالا باشد که لازمه این امر افزایش مقدار بتن و در نتیجه وزن آن می باشد و از طرفی وزن خیلی بالایی نیز نداشته باشد. چرا که وزن بالای این سازه می تواند خود به عنوان یک فاکتور منفی بر روی وزن کل ساختمان موثر باشد. به همین جهت است که با استفاده از فرمول هایی که برای محاسبه وزن و میزان مقاومت دال بتنی وجود دارد، مهندسان به دنبال یافتن نقطه بهینه ای هستند که بتوانند هر دو فاکتور را تا حد امکان در کنار هم داشته باشند.

چنانچه پیش از این نیز گفته شد، برای دسترسی به این مهم لازم است که در طراحی دال بتنی نکات خاصی را مورد لحاظ قرار داد. از جمله اینکه شکل طراحی دال بتنی باید به گونه ای باشد که بتواند ما را به هدفی که از پیش تعیین شد و ذکر کردیم برساند. سعی می کنیم که در نوشته آتی به انواع مختلف این طراحی ها اشاره داشته باشیم.

شما اگر می خواهید که از این سازه هنزا بهره مند باشید، راه آن انتخاب و سفارش طرح مورد نظر خودتان با توجه به اطلاعات ارائه شده در صفحه دال بتنی هنزا می باشد که علاوه بر آن می توانید از مشورت کارشناسان و متخصصان ما در هنزا نیز استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *