برای آنکه بتوانید بتن اکسپوزی تولید کنید که دارای قابلیت های بالای طراحی باشد لازم است که همانطور که در مقاله “قابلیت طراحی با بتن اکسپوز” بیان شد، نکات و دستورالعمل هایی را رعایت کنید. این دستورات را می توانید در نوشته “چند دستورالعمل برای اختلاط بتن اکسپوز” دنبال کنید.
در واقع این دستورالعمل ها مربوط به میزان استفاده از اجزای مختلف سازنده بتن اکسپوز می باشند و به ما می گوید بر اساس مطالبی که در مقاله “شرایط اجزای سازنده بتن اکسپوز” بیان شد، چه میزان سیمان، با چه اندازه آب و چه مقدار سنگدانه ها و ریزدانه های مختلف شن و ماسه باید به همراه فوق روان کننده ها و مواد پلیمری در هم آمیخته شوند که به بتن نما با کیفیتی دست پیدا کنیم.
از طرفی در آن مقاله ها به این موضوع پرداختیم که کیفیت بتن اکسپوز نهایی به نسبت آب به سیمان در فرآیند اختلاط و همچنین وزند سیمان به کار رفته و از همه مهم تر اندازه و سایز ریزدانه ها و سنگدانه های ترکیب شده بستگی دارد. به دلیل ظرافت مد نظر در پنل های بتن اکسپوز لازم است که اندازه ابعاد سنگدانه ها از حد معینی تجاوز نکند.
برخی انواع بتن اکسپوز به خصوص آن هایی که برای کفپوش های محوطه های حیاط و یا محوطه های اطراف استخرها و یا کفپوش های راه های میان باغچه ها و پارک ها استفاده می شوند، برای زیبا سازی ظاهری آن ها از سنگدانه های رنگی در ترکیب آن ها استفاده می شود که بتوانند ظاهر زیبایی را به بتن نما ببخشند. در مورد این دسته از بتن نما اندازه سنگدانه ها بزرگتر از میزان استانداردی است که در سایر انواع بتن اکسپوز به کار گرفته می شود.
یکی از مزایایی که در کنار قابلیت های طراحی باعث شده که سازندگان و دست اندرکاران صنعت ساختمان به سمت استفاده از بتن اکسپوز برای پوشش نمای خود استفاده کنند، این است که می توان پنل های بتن اکسپوز را از پیش سفارش داد که در کارخانه ها در ابعاد و طرح و بافت مورد نظر ساخته شوند و سپس آن را در ساختمان به مانند بلوک های آجری بر روی هم بچینند و قرار دهند.
البته چنانچه قبلا بیان شد، شیوه چینش و نصب بتن نما منحصر به این شیوه نیست و در پروژه های بسیار بزرگ برای آنکه سرعت کار بیشر شود، در محل نصب نما، قالب گذاری انجام می شود و بتن ریزی صورت می گیرد که به ترتیب از پایین به سمت بالا این کار صورت می پذیر و پس از خشک شدن ردیف های پایینی، قالب ها جدا شسده و در ردیف های بالاتر نصب می شود و بتن ریزی در آن ردیف ها انجام می گردد. به این ترتیب که نما با بتن اکسپوز پوشش داده می شود.
یکی دیگر از مزیت های بتن اکسپوز یا بتن نما که در این نوشته قصد داریم به آن بپردازیم این است که شما هنگامی که از بتن اکسپوز برای نمای خانه و ساختمان خود استفاده می کنید خیالتان از این جهت که پوشش زیر بتن نما چه باشد، راحت است. چون بتن اکسپوز با توجه به روش های مختلف و متنوعی که برای نصب آن وجود دارد می تواند بر روی هر دیوار و سطحی نصب و اجرا شود و محدودیتی از این جهت نخواهد داشت.
همانطور که پیش از این اشاره شد یکی از دغدغه های طراحان و مجریان نما این است که آیا دیواری که قرار است نمای مورد نظر خود را بر روی آن اجرا کنند باید دارای خواص و ویژگی خاصی باشد یا اینکه می توانند بر روی هر دیواری نمای مورد نظر خود را اجرا کنند. بتن اکسپوز به دلیل آنکه روش های مختلف نصب را ساپورت می کند بر روی هر دیواری قابل اجراست.
یکی از روش های نصب بتن اکسپوز استفاده از چسب های مخصول پنل است که به این طریق پنل های بتن نما به دیوار پشت آن چسبیده می شود. روش دیگر استفاده از ملات های دوغ آبی است که به وسیله این ملات می توان پنل بتن نما را به دیواری که مناسب این روش است متصل کرد. روش آخر نیز نصب پنل های بتن اکسپوز به طریق پیچ و مهره ها و قرار دادن آن بر ریل های مخصوصی است که به دیوار پشتی نصب می کنند.
این تنوع باعث شده که استفاده از بتن اکسپوز آزادی بیشتری به معماران و سازندگان برای اجرای دیوار پشتی با مصالح ساختمانی مورد نظر خود داشته باشند. برای آنکه بتوانید با برخی از نمونه های پنل های بتن اکسپوز که در پروژه های عمرانی در کشور عزیزمان اجرا شده است آشنا شوید می توانید به صفحه بتن اکسپوز هنزا مراجعه نمایید و به این ترتیب با تنوع کاری و طراحی این محصول آشنا شوید.
در صورتی که برای ساختمان خود نیاز به استفاده از بتن نما دارید می توانید با کارشناسان و متخصصان هنزا تماس گرفته و ابعاد و طرح مورد نظر بتن اکسپوز خود را سفارش داده و در اسرع وقت تحویل گرفته و بر روی ساختمان خود نصب کنید.
بدون دیدگاه