ابتدا مروری به مقالات گذشته خواهیم داشت که در آن ها گفته شد برای اتصال پنل های پیش ساخته بتن اکسپوز که از قبل در ابعاد و طرح های مورد نظر تهیه شده اند به دیوار نمای ساختمان دو روش کلی وجود دارد:

  1. روش تر با دوغاب
  2. روش خشک

در روش خشک، چند مورد وجود دارد که دیگر در اینجا از ملات ریزی برای اتصال پنل ها استفاده نمی شود. و روش های مختلفی وجود دارد. برخی از این روش ها مکانیکی است که در نوشته های قبلی به دو تا از آن ها اشاره کردیم:

  1. اتصال پنل ها با جوش به نبشی
  2. پیچ کردن پنل ها به یراق متصل شده به دیوار که به طور تفصیلی در نوشته “چگونه بتن اکسپوز را به نما پیچ می کنیم؟” به آن پرداختیم.

در این نوشته قصد داریم به روشی دیگر اشاره کنیم که روش چسباندن می باشد.

مراحل چسبتدن بتن اکسپوز به دیوار نما

چگونه بتن اکسپوز را با چسب به نما متصل کنیم؟

در روش چسباندن همانند قبل ابتدا باید نبشی هایی عمودی را در دیوار نما کار بگذاریم. ولی مانند روش پیچ کردن دیگر ضرورتی ندارد که پنل های بتن اکسپوز دارای حفره باشند که پیچ درون آن ها قرار گیرد.

مرحله دوم آن است که آن قسمت از نبشی های عمودی که قرار است پنل های بتن اکسپوز که پشت آن ها چسب می زنیم، بر روی آن متصل شوند را ساب می زنیم که تمیز و مسطح شود و بر روی آن پستی و بلندی قرار نداشته باشد. به این دلیل که پنل بتواند به خوبی به سطح مورد نظر بچسبد.

مرحله سوم آن است که در پشت قطعات بتن اکسپوز شیارهایی به عمق یک و نیم سانتی متر ایجاد می کنیم. این شیارها معمولا به شکل هشتگ # ایجاد می شوند. و سپس چسب مخصوص نصب بتن اکسپوز که می تواند چسب مگا استون باشد را آماده کرده و با استفاده از یک کاردک درون ثسمت های شیار داده شده می زنیم.

استفاده از کاردک به این دلیل است که بتوانیم سطح چسب را بر پشت پنل بتن اکسپوز هموار کنیم که باعث نشود پنل ها از دیوار مورد نظر فاصله بگیرند. این شیارها بسته به ابعاد پنل بتن اکسپوز مورد نظر می تواند در چند قسمت پشت پنل ها ایجاد شود ولی نکته مهم آن است که توزیع آن ها یکسان باشد. و اینگونه نباشد که یک بخش چسب بیشتری نسبت به بخش دیگر خورده باشد.

چرا که این امر باعث می شود قدرت اتصال در بخش های متفاوت به یک اندازه نباشد. در مرحل بعد کافی است که پنل های بتن اکسپوز که پشت آن ها چسب خورده شده و توسط کاردک هموار شده است را بر روی قسمت هایی از نبشی که قبلا سابیده شده و محل دقیق آن مشخص شده است تماس داده و فشار دهیم تا آنکه چسب بتواند اتصال بین آن ها را به خوبی برقرار کند.

برای آنکه چسب بتواند عملکرد خوبی داشته باشد و بتن اکسپوز به طور مناسبی به دیوار مورد نظر بچسبد لازم است که این کار در درجه حرارتی بسیار پایین انجام نشود. معمولا پیشنهاد می شود که در هوای زیر پنج درجه سانتیگراد این کار انجام نشود. البته اطلاعات دقیق تر را بهتر است از متخصصان و کارشناسان هنزا دریافت نمایید. به این ترتیب شما می توانید با استفاده از این روش نماهایی مانند صفحه بتن اکسپوز هنزا برای خود فراهم کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *